top of page
PHOTO-2023-09-28-14-05-30_1_edited.jpg

Sara De Ridder

Kinesitherapeute

Sportkiné

In 2017 behaalde ik mijn Masterdiploma in de kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel met specialisatie musculoskeletale- en sportkinesitherapie. In 2019 ben ik mij verder gaan specialiseren in de Manuele Therapie aan de UGent. 

Binnen de praktijk ligt mijn focus op sportgerelateerde klachten en letsels. 
U kan bij mij terecht voor sportblessures en (postoperatieve) revalidatie. Met een gecombineerde aanpak van manuele technieken en oefentherapie werken we er samen aan om u terug naar uw oorspronkelijke niveau te revalideren.
Deze oefentherapie bestaat enerzijds uit het versterken van de aangedane regio, maar het hele lichaam wordt betrokken in de revalidatie. Zo keert u na u revalidatie zeker op hetzelfde niveau of sterker terug. Van basis oefeningen bouwen we op naar functionele tot sportspecifieke bewegingen en oefeningen.

 

Samen met u ga ik op zoek naar de oorzaak van uw klachten en stellen we een persoonlijk aangepast behandelplan op om spierzwakte te identificeren, disbalans in spiergroepen te corrigeren, en het herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen.
 

Zelf competitiesporter zijnde, vind ik het belangrijk zo sportspecifiek mogelijk te werken. Of indien minder sportief de behandeling aan te passen aan uw persoonlijke noden en/of doelen. Dit draagt ook bij aan de preventie van (terugkerende) letsels/klachten. 
 

Omdat blijven leren enorm belangrijk is, school ik mij regelmatig bij. 
Sara start op 25 april 2023 bij Imp'Akt!
 

bottom of page