top of page

Anke Paridaens

Yoga Teacher

Anke geeft de wekelijkse yogales op woensdagavond.

In 2014 kwam ik voor de eerste keer in aanraking met yoga. Voordien had ik altijd intensief en 'explosief' gesport, ik rende en speelde wekelijks volleybal. Een 'rustige' activiteit zoals yoga, daar kon ik me moeilijk iets bij inbeelden... Mijn eerste yogales was onmiddellijk een schot in de roos. Enerzijds voelde het aan als ‘thuiskomen’, anderzijds opende het een hele nieuwe wereld voor me. Yoga gaf me zowel fysieke als mentale uitdaging, maar ook rust en aanvaarding van mijn eigen lichaam. Het leerde me door een andere bril zowel naar buiten als naar binnen te kijken. Wat op de mat gebeurde, begon een impact te hebben op mijn dagelijkse leven. Langzaamaan sijpelde de filosofie binnen, yoga werd voor mij een levensstijl die me rust en perspectieven bracht. Het helpt me mijn stress te relativeren en mijn lichaam en geest tot rust te brengen. Na enkele jaren kan ik zeggen dat mijn angstaanvallen schaarser worden en ik wat zachter en meer liefdevol voor mezelf kan zijn. 

De asana’s en de yoga-filosofie werden doorheen de jaren constante metgezellen doorheen mijn leven. Het werd mijn droom om het heilzame wat yoga me biedt, ook aan anderen door te geven. In 2019 -2020 volgde ik mijn 200h Alignment-Orientated Flow Yoga opleiding o.l.v. Joachim Meire. In 2021 volgde ik een 50h Yin Teacher Training o.l.v. Mirjam Wagner. Momenteel school ik me bij met een online Breathwork & Pranayama training o.l.v. Mirjam Wagner en David Lurey. 

Als teacher vind ik het heel belangrijk om mensen op een veilige manier de houdingen te laten verkennen. Elk lichaam is anders en je eigen grenzen en mogelijkheden kunnen van dag tot dag variëren. Yoga is er om ruimte te creëren, maar mag geen pijn doen. Daarom moedig ik yogi's ook aan om goed te luisteren naar hun eigen lichaam. Soms vergt het veel meer moed om terug te komen uit een houding, dan om je eigen lichaam te blijven pushen, ver over je grenzen heen. Tijdens mijn lessen wens ik je toe om liefdevol op de mat te verschijnen, met respect voor je eigen lichamelijke en mentale toestand van die dag. Dit probeer ik door een warme en veilige sfeer te creëren, met heel wat adjusts op maat. 

Naast het lesgeven laat ik me leiden door mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid, ik blijf naast teacher ook eeuwige student. Met veel plezier lees ik wetenschappelijk onderbouwde artikels, boeken en probeer ik om om het jaar een nieuwe opleiding te volgen. 

Ik kijk er enorm naar uit om je te ontmoeten, op of naast de mat, exact zoals je bent. 

bottom of page